vineri, 24 mai 2013

Arta.. asa la vrajeala!

  Am dat de curand peste un articol despre tablouri scumpe si din curiozitate am vrut sa vad cat de scump poate fi un tablou. Desigur banuiam ca pot ajunge unele la preturi de 10 - 15milioane de $ poate maxim 20 insa ce am gasit m-a lasat masca. Inteleg ca sunt tablouri foarte vechi, unele frumoase, realizate de pictori renumiti precum Van Gogh, Picasso, Da Vinci si multi altii dar asa ceva nu imi puteam nici macar imagina..
Nu vreu sa jignesc pe nimeni in cazul in care o fac si chiar va rog sa imi spuneti daca sunteti in domeniu de ce atatia bani? Tablourile pe care le-am gasit sunt extrem de urate, nu le inteleg si nu imi exprima absolut nimic atunci cand le privesc. Iata cateva din cele mai scumpe tablouri:

 
  Asta este unul din ele. Tablou realizat de MARK ROTHKO, se numeste No 15 ..Chiar asta e numele lui ma fratilor si cand ma uit la el singurul lucru pe care il vad,defapt imi imaginez eu ca este, o fereastra a trenurilor CFR. Pretul ? 50milioane $ 
   Pai eu daca fac unul la fel nu resusesc nici sa il dau pe degeaba. Imi da omul in cap cu el ca i-ar ocupa loc pe perete degeaba.









  Iata o alta minunatie de VAN GOGH de data asta. Un tablou cu irisi asa cum ii spune si numele: "Irisi" estimat si vandut cu 53,9milioane $. Macar il legatura cu asta pot sa spun ca are un grad de dificultate. Nu spun mai mare pentru ca primul singura dificultate pe care o poti avea in a il crea este sa nu ai maini.







"Compozitie suprematista" de KAZEMIR MALEVICH din anul 1916. 
Daca este din 1916 ma gandesc eu ca poate a fost pentru prima data cand cineva s-a gandit sa picteze forme geometrice dar sincer sa fiu nici asta nu mi se pare un motiv suficient de bun ca sa il cumperi cu 60milioane $














Si ultima tampenie de tablou evaluat din nu stiu ce motiv la o suma de 140milioane$ ii apartine lui JACKSON POLLOCK si se numeste "No5". Deja mi se pare ceva ciudat in legatura cu numele astea. Ori nu sunt numele adevarate ori autorilor le-a fost sila sa le dea nume cum le-a fost sila sa le si picteze. Eu cand il vad imi imaginez cum domnul POLLOCK intra nervos pe usa, ofticat pe prietenul sau MARK ROTHKO ca a reusise sa picteze o fereastra rosie si incepe turbat sa arunce vopsea pe toti peretii si din intamplare pe panza asta.












 E si dupa ce am vazut toate astea m-am gandit sa imi iau si eu tempera, un bloc de desen si 3pensule. Am dat in jur de 40lei pe toate si o sa incep si eu sa arunc cu vopsea ca sa vad ce se intampla. Poate gasesc si eu un nebun care sa imi dea 1milion $ ori in cel mai rau caz macar o sa ma simt iar ca in clasa a 3a. O sa pun pozele cu ce imi iese aici si daca i se pare cuiva ca exprima raspunsul la viata, vorbim!

Cel mai scump tablou "Mona Lisa" de Da Vinci  735milioane $ ..adica imparti 700milioane la 700 de oameni si de restul nu mai muncesti toata viata nici tu, nici copiii copiilor copiilor tai pana la urmatorul prost care ii pierde la casino!


 Articolul #6                                                                         Articolul #8
                                                Articolul #7

2 comentarii:

  1. Platesti numele si nu tabloul. Cand vin prieteni tai in vizita, ai posibilitatea sa le scoti ochii cu tabloul tau care ar putea hrani toata Romania.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da. Faci si tu un cadou mai excentric! Nu mai dai o sticla de vin, dai un tablou de 50milioane $

    RăspundețiȘtergere